Ontmoeting met een jeugdheld: Theo Wesselo

Het is zo'n avond waarvan je weet dat het beter is om niet teveel verwachtingen te hebben. Niet omdat je denkt dat het niks zal worden, maar omdat je weet dat het wellicht anders zal zijn, dan je gewend bent. Ik had de eer om Hausmagger te fotograferen in Merleyn. Wie? Zullen velen denken, maar Hausmagger is de band met Theo Wesselo als frontman. Wie? Zullen sommigen nog steeds denken, maar de mondhoeken gaan omhoog als je vertelt dat Rembo nu met muzikale omlijsting live op het podium staat. Nostalgie voor mij, wie als kind opgroeide met tv-culthelden Rembo & Rembo en Purno de Purno eind jaren tachtig, begin jaren negentig.

Is het dezelfde banaliteit, de grote dosis satire en de 'recht voor je raap' humor. Ja, maar dan gegoten in vuige nummers, wrange po√ęzie en de nodige moppentapperij tussendoor. Theo brengt nostalgie op het podium van Merleyn, maar niet voordat hij -zeer sympathiek- de tijd neemt om even een paar 'pleefoto's' te laten schieten.

Comments are closed.